Zuidlaren het groenste dorp van Europa

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto, ligt Zuidlaren.
Het dorp van Berend Botje, de grootste paardenmarkt én het groenste dorp van Europa.
U zou kunnen zeggen een plek waar goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersport, veel groen en gezelligheid.
De B & B ligt in een mooie tuin (1400m2) in het centrum van Zuidlaren! Een geweldige overnachtingsplek voor wandelaars, fietsers, watersporters, rustzoekers en vakantiegangers.
Brinken vertellen het verhaal van de eeuwenoude handelstraditie en rijke boeren, monumentale gebouwen onthullen de geschiedenis van het Hondsrug-dorp. Ontdek het en u gaat van dit gebied houden. Neem het Zuidlaardermeer, het Nationaal Geopark de Hondsrug, het Drentse Aa gebied, het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap, het Balloërveld, de Zeegser Duinen, de Hunebedden, de Strubben of het Kniphorstbos. Zuidlaren heeft veel leuke winkels, boetiekjes, cafe’s en restaurants.
U kunt uw hart ophalen in de kop van Drenthe.

Ook nu in deze tijd van Corona is er genoeg te doen. Rijdt u de Groninger Borgen route en ontdek de historie ervan. Zo heeft de stad Groningen prachtige monumentale panden, neem het station in Groningen en de gasthuizen met zijn hofjes.
Of wandelt u liever op hoogte in toppen van het Boomkroonpad? Normaliter zijn er veel musea en gezellige festiviteiten, Brinkmarkten, Swing-in Zuidlaardermeer, Festival der Aa, Bluesfestival Grolloo, TT-Assen, Eurosonic, Eelde Classics Oldtimers, Bloemencorso etc.

Ik sta u graag bij met tips, leuke fiets- en wandelroutes, activiteiten of bezienswaardigheden.

Galerij