overnachten in Het Groene Hart
Het Groene Hart Over de ruimte Omgeving Contact Reserveren

Cultuur en natuur gaan prima samen in het gezellige brinkdorp Zuidlaren.

Zuidlaren is bekend van Berend Botje, u kent het kinderliedje vast nog wel.

Maar wist u ook dat Zuidlaren de grootste paardenmarkt van Europa heeft? (3de dinsdag in oktober) Zuidlaren is met zijn 7 brinken ook nog eens het groenste dorp van Europa!

Zuidlaren heeft leuke zomermarkten en boetiekjes, cafe’s en restaurants. Vlakbij kunt u naar hartelust genieten op het Zuidlaardermeer en het Paterswoldsemeer en zijn er vaarroutes dwars door Groningen. Ook ligt Zuidlaren midden in de mooiste natuurgebieden het Nationaal Geopark de Hondsrug, het drentse Aa gebied en het stroomdallandschap van de Drentse Aa, allemaal op een steenworp afstand. Er zijn archeologische monumenten zoals hunebedden, grafheuvels en karrensporen. De steden, Groningen en Assen zijn in 25 minuten te bereiken. U kunt prima met het openbaar vervoer reizen. De bushalte is 2 minuten lopen van het gastenverblijf.

Onze B & B is gelegen in een rustig straatje, de Tiphofweg, midden in het centrum van Zuidlaren. De Tiphofweg werd vroeger ook wel in de volksmond 'de kattensteeg' genoemd en ligt een beetje verscholen. B & B ‘Het groene hart’ midden in het 'hart' van het mooie dorp Zuidlaren is van alle gemakken voorzien en ook zeker geschikt voor een langer verblijf. Alles op loopafstand; winkels, eetgelegenheden, café's, supermarkten, bushaltes, het Molenmuseum, de synagoge, het Laarwoudbos etc.