overnachten in Het Groene Hart
Het Groene Hart Over de ruimte Omgeving Contact Reserveren

Cultuur en natuur gaan prima samen in het knusse Zuidlaren in de provincie Drenthe.

Zuidlaren is bekend van Berend Botje, u kent het kinderliedje vast wel. Maar, wist u ook dat Zuidlaren de grootste paardenmarkt van Europa heeft? (3de dinsdag in oktober) èn wist u..dat Zuidlaren het groenste dorp van Europa is ?


Zuidlaren heeft leuke zomermarkten en boetiekjes, cafe’s en restaurants. Bij het Zuidlaardermeer en het Paterswoldsemeer vind u gezellige paviljoens en er zijn vaarroutes dwars door de stad en provincie Groningen.


Zuidlaren ligt midden in de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Nationaal Geopark de Hondsrug, het drentse Aa gebied en het stroomdallandschap.

Er zijn archeologische monumenten zoals hunebedden, grafheuvels en karrensporen.


De steden, Groningen en Assen zijn in 20 minuten met de auto te bereiken. De bushalte is slechts 2 minuten lopen van het gastenverblijf. (Lijn 5 Groningen)

De B & B is gelegen in een rustig straatje, de Tiphofweg,

midden in het centrum van Zuidlaren. De Tiphofweg werd vroeger ook wel 'de kattensteeg' genoemd en ligt een beetje verscholen in het hartje van het dorp.


B & B ‘Het groene hart’ is ook zeer geschikt voor een langer verblijf.


Alles op loopafstand; winkels, eetgelegenheden, café's, supermarkten, bushaltes, het Molenmuseum, de synagoge, het Laarwoudbos etc.